Ταυτότητα

Εκδοτικός οίκος που εκπέμπει την αγάπη και το μεράκι του στην έκδοση βιβλίων, προσφέροντας το καλύτερο στους αναγνώστες και στους συγγραφείς του.

Image

Οι εκδόσεις ΗΔΥΕΠΕΙΑ μπορεί πρόσφατα να εισήλθαν στον χώρο των εκδόσεων, αλλά έχουν εμπειρία ετών (εκδόσεις ΤΣΟΥΡΕΑ, 1989). Ιδρύθηκαν για εκδώσουν βιβλία Ελλήνων συγγραφέων, αρχικά, σε διάφορους τομείς, όπως επιστήμη (κοινωνιολογία, ψυχολογία, φιλολογία, παιδαγωγική), θέατρο-χορός-κινηματογράφος, ποίηση-πεζογραφία κ.ά.

Τα βιβλία που εκδίδουμε είναι πρωτότυπα, επιλεγμένα για τη μοναδικότητά τους αλλά και τη γλώσσα τους. Με τα κριτήρια αυτά, εκδίδονται βιβλία που συνδέονται με τον τίτλο των εκδόσεων: “ἡδυέπεια”.

Ο γλυκύς λόγος, η γλυκομιλούσα αποτελούν τη βάση των εκδόσεών μας, αφού η σπάνια αυτή λέξη δεν συναντάται εύκολα σε κείμενο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Προέρχεται από την αρχαϊκή λέξη «ἡδυεπής» (επίθετο), που συναντάται στην Ιλιάδα του Ομήρου (Α 248) κι αλλού (Πίνδ. Ν. 7. 31, Ἀνθ. Π. 9. 525, κτλ.). Είναι, λοιπόν, μια λέξη σπάνιας αύρας (ἡδύς + ἔπος), ποιητικός όρος, πράγμα που μας επιτρέπει να επιθυμούμε την έκδοση ανάλογων έργων.

Τιμούμε και σεβόμαστε το έργο κάθε συγγραφέα γιατί συμμεριζόμαστε τη δυσκολία έμπνευσης ενός έργου, αφού κι εμείς είμαστε συγγραφείς.

Για παραγγελίες ή οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνήστε μαζί μας:
μέσω τηλεφώνου ή fax στο 210-2932556
μέσω email στέλνοντας το μήνυμα σας στο info@idiepeia.gr

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΕΥΔΟΞΟΥ 61,
ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 11743
ΑΦΜ: 107922880 ΔΟΥ ΙΖ΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ. 2102932556