ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΣΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Ανδρέου Εύη

Η Εύη Ανδρέου γοητεύεται από κάθε τι που επίκεντρο έχει τον άνθρωπο. Μέσα από μια μακρά πορεία και αναρίθμητους σταθμούς στης ζωής της -τον αθλητισμό, την ψυχολογία, την επικοινωνία, το θέατρο, τη φιλοσοφία, την κοινωνιολογία-, τις μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας, κρατά πολύτιμες αποσκευές. Αναγνωρίζει ως θεμέλιους λίθους για κάθε ποιοτική αλληλεπίδραση τη βαθιά γνώση και κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Λατρεύει το «μοίρασμα», διδάσκει και «μεγαλώνει» μέσα από εργαστήρια, συνεδρίες, ομιλίες, συγγραφές και άλλες δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανδρομάχη Μπούνα

Η Ανδρομάχη Μπούνα σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος στο πεδίο της «Κοινωνιολογίας του Φύλου» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπήρξε ακαδημαϊκός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Πατρών. Σήμερα είναι διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου διδά-
σκει θέματα ταυτότητας φύλου και κοινωνιολογίας της οικογένειας. Παράλληλα, είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - η έρευνά της επικεντρώνεται στη «Σχολική βία με βάση τη σεξουαλική ταυτότητα στην Ελλάδα και την Αλβανία». Εργάζεται επίσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ως ερευνήτρια για το έργο «BRING-IN». Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει εκδώσει τρία βιβλία για θέματα φύλου: Η Κερασοβίτισσα Μάνα. Από τα χρόνια της τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα. Ιστορική, κοινωνική, πολιτισμική και ανθρωπολογική προσέγγιση (Εκδόσεις Δωδώνη, 2017), Η Κερασοβίτισσα Νύφη. Ιστορίες ζωής και ανθρωπολογική ανάλυση (Εκδόσεις Δωδώνη, 2019) και Η διαμόρφωση της έμφυλης ταυτότητας. Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου (Εκδόσεις Πεδίο, 2019).

Άντζελα Γεωργοτά

 Η Άντζελα Γεωργοτά γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1977. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος από το 2003. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Αυγή, στα λογοτεχνικά περιοδικά Θευθ, Μανδραγόρας, Δίοδος, Παρέμβαση, Οδός Πανός και σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, ενώ έχει βραβευτεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς. Το 2017 ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο μεταπτυχιακό «Δημιουργικής Γραφής» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το 2021  στο μεταπτυχιακό του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας με τίτλο «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας». Παράλληλα από το 2008, σκηνοθετεί και επιμελείται μαθητικές παραστάσεις. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Στην πιθανότητα στηρίζεται η αγάπη» εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2016 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, ενώ η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Το ανεπίδοτο της συντριβής» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κουκκίδα (Οκτώβριος 2017). Tον Απρίλιο του 2021 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή «της μοναξιάς θαλλόφυτα» από τη σειρά Καρυοθραύστις/Ρώμη, αρ.2. Παράλληλα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πανός το πόνημά της «Γώγου και Σέξτον, Η απόσταση που τις ενώνει». 

Αντώνης Ζαΐρης

Ο Αντώνης Ζαΐρης γεννήθηκε  στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε  θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει υπηρετήσει για 32 χρόνια ως Διευθυντικό Στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ και Γενικός Διευθυντής σε διάφορες Πολυεθνικές και Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις, ενώ έχει υπηρετήσει και το Δημόσιο μάνατζμεντ μέσα από θέσεις ευθύνης. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος, καθώς και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE.

Eίναι συγγραφέας 17 βιβλίων εκ των οποίων τα 10 τα έχει συγγράψει με τον Γιώργο ΣταμάτηΕχει βραβευθεί για το σύνολο του έργου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Διεθνή Ακαδημία Ηγεσίας, την Διεθνή Ακαδημία Τεχνών και το Λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.

Αντώνης Ζαΐρης
Αριστοτέλης Κοΐνης

Αριστοτέλης Κοΐνης

Ο Δρ. Κοΐνης Αριστοτέλης είναι Κλινικός Ψυχολόγος και εργάζεται σε Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο καθώς και διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Aegean College, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Christ Church University και του Coventry University του Ηνωμένου Βασιλείου, και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Είναι εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Δίνει διαλέξεις για θέματα Ψυχολογίας σε φορείς, συμμετέχει με ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει μετεκπαιδευτεί και επιμορφωθεί στην Κλινική Ψυχολογία, στην Ψυχοπαθολογία παίδων, εφήβων, ενηλίκων, στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στην Ομαδική Θεραπεία και στο Ψυχόδραμα.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι πολλά και τα συνδέει, με γνώμονα την επιστήμη της Ψυχολογίας, τη θεραπεία και την εκπαίδευση.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Ηθική παρενόχληση (mobbing) / η αδιόρατη απειλή στο ψυχικό κόσμο των επαγγελματιών υγείας”, εκδ. Ἡδυέπεια (2020).

Ασημίνα Μερτζάνη

Η Ασημίνα Μερτζάνη είναι εκπαιδευτικός και υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με αντικείμενο τις Κοινωνικές Επιστήμες. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Αθηνών.

Το 2009 ολοκλήρωσε το αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Westminster University με τίτλο «Specific Learning. Difficulties - Dyslexia - Etiology and Symptoms», MSc Ειδικής Αγωγής και το 2017 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MSc «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).

Ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων επιμορφώνει εκπαιδευτικούς στο αντικείμενο των Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών, σε συνεργασία με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς και Δήμους και συμμετέχει ως εισηγήτρια με δημοσιευμένες εργασίες της σε διεθνή συνέδρια. Ασχολείται με την τέχνη από νεαρή ηλικία και εκφράζεται μέσω αυτής όχι μόνο σε εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό, προσπαθώντας σε κάθε στιγμή της ζωής της να την κάνει «κτήμα» της.

Εργογραφία
• «Γιατί με αφορά η τέχνη, οι πολλές διαστάσεις της και πως αξιοποιείται στη ζωή μας», εκδόσεις Ηδυέπεια, στον οποίο έλαβε μέρος με το κεφάλαιο «Κοινωνιολογία της Τέχνης», 2020.

Ασημίνα Μερτζάνη

Βασιλεία Βλάχου

Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Από μικρό παιδί θυμάμαι ότι πάντα κάτι μου έλειπε. Πάντα αναζητούσα να βρω καινούριους δρόμους και ενδιαφέροντα στη ζωή μου. Ένα μολύβι ή ένα στιλό ήταν πάντα στη παλάμη μου, άλλοτε για να γράφω και άλλοτε για να ζωγραφίζω. Με αυτόν τον τρόπο ταξίδευα και με γνώριζα, όλο και πιο πολύ. Ο έρωτας, κατόπιν ο γάμος και τα παιδιά μου, απέσπασαν αρκετό διάστημα από τις δικές μου ανησυχίες κι επικεντρώθηκα στην ανατροφή των παιδιών μου. Το γράψιμο μπήκε σε αναμονή και τα πινέλα πήραν δράση, όσο τα μικρά μου μεγάλωναν. Δημιούργησα δεκάδες εικόνες αποτυπώνοντας τες σε καμβά· έλαβα αλλά και συνεχίζω να λαμβάνω μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις εικαστικών. Όταν πια μεγάλωσαν τα μικρά μου και είχα μεγαλύτερη ελευθερία χρόνου σπούδασα υποκριτική στη δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, όπου και γνώρισα έναν άλλο μαγικό κόσμο. Έναν κόσμο που δεν πρόλαβα να χαρώ, γιατί με πρόλαβε η πανδημία, που σφράγισε τα θέατρά μας. Η ανάγκη μου να εκφραστώ στο σανίδι, την περίοδο του εγκλεισμού, με ώθησε να γράψω και πάλι. Και αυτή τη φορά έγραψα φέρνοντας το σανίδι του θεάτρου στο σπίτι μου, στον υπολογιστή μου, στον ήχο των πλήκτρων που αβίαστα δέχονται την πίεση των δαχτύλων μου, καθώς αποτυπώνω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου για το πώς θέλω να μεγαλώσουν τα καινούρια μου παιδιά.

Τα θεατρικά μου παιδιά!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βασιλική Δεριζιώτη / Vassiliki Derizioti

Η Βασιλική Δεριζιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στη γειτονιά του Παγκρατίου. Λόγω επαγγελματικών και προσωπικών επιλογών έζησε στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στη Βόρεια Ελλάδα, στη Λευκωσία και στη Μαδρίτη. Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ και πραγματοποίησε διδακτορικό κύκλο σπουδών στη Γλωσσολογία, ειδικότερα στην πραγματολογική ανάλυση γαλλικών θεατρικών έργων της εποχής του Διαφωτισμού.
Πριν διοριστεί, εργάστηκε ως Γραμματέας Διεύθυνσης σε γαλλική τράπεζα, στην Αθήνα. Μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ διορίστηκε το 1998 ως καθηγήτρια Γαλλικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στη συνέχεια, υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια στην Κω, στην Αθήνα, στη Θήβα, στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης, στην Άνδρο και στη Σύρο. Επίσης, εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος για δύο χρόνια στο υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου και ένα χρόνο ως εισηγήτρια στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΑΙΘΑ. Ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού εργάστηκε με διετή θητεία στο ΚΕΣΥΠ Κυκλάδων, στη Σύρο. Ως στέλεχος εκπαίδευσης υπηρέτησε ως Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου και σήμερα υπηρετεί ως Διευθύντρια του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Αμαρουσίου.
Τα ενδιαφέροντά της καλύπτουν πεδία από τον χώρο του Πολιτισμού, της Τέχνης και του Αθλητισμού. Εκτός από την ελληνική-μητρική της γλώσσα ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

...

Elle est née à Athènes et jusqu’ à l’âge de 18 ans ella a grandi, dans le quartier de Pagrati. Pour des raisons professionnelles et personnelles, elle a vécu dans les Cyclades, le Dodécanèse, le nord de la Grèce, à Nicosie et à Madrid. Elle a étudié les Lettres Françaises à l’Université d’Athènes et elle a fait un DEA sur la Linguistique pragmatique et notamment en analysant des pièces du théâtre de Marivaux, du siècle des Lumières.

Elle a travaillé comme secrétaire de direction dans une banque française à Athènes. Par le biais de l’ASEP, elle a été engagée en 1998 comme professeur de la langue française dans l’enseignement secondaire public. Ensuite, elle a enseigné dans des collèges et des lycées à Kos, à Athènes, à Thèbes, à Nea Apollonia à Thessalonique, à Andros et à Syros. Elle a également travaillé comme employée administrative pendant deux ans au Ministère de l’Intérieur de Chypres à Nicosie, et pour un au Conseil pour la reconnaissance des qualifications professionnelles au sein du service central du Ministère de l’Éducation de Grece. En tant que conseillère d’orientation professionnelle, elle travaillé durant deux ans au KESYP de Cyclades, à Syros. Elle a travaillé en tant que Head-Directrice au Lycée Général de Syros et maintenant au 1er Lycée Expérimental de Maroussi.

Ses intérêts couvrent les domaines de la Culture, de l’Art et du Sport. Outre sa langue maternelle, le grec, elle parle l’anglais, le français, l’espagnol et l’allemand.

Γεωργία Γιώτα

Η Γεωργία Γιώτα είναι φιλόλογος, αριστούχος απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Από το 2004 μέχρι το 2019 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια), ενώ από 2019 μέχρι και σήμερα υπηρετεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π.

Υπήρξε για οκτώ (08) συναπτά έτη Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Καρδίτσας και έτσι είχε τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσει εκδηλώσεις, αλλά και ποιητικές συλλογές και πονήματα ιδιαιτέρως αξιόλογων ανθρώπων των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, κάτι που εξακολουθεί να κάνει μέχρι και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας και παράλληλα, μέσα από τη μοναδική ευκαιρία που της προσέφεραν οι μεταπτυχιακές της σπουδές, αποτυπώνει με το γραπτό λόγο ποιητικά σπαράγματα ψυχής, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε ιστοτόπους της λογοτεχνίας και του πολιτισμού (Culture Book, Vakxikon.gr), καθώς και στο περιοδικό 3η Χιλιετία του Δημήτρη Πιστικού, αλλά και στον τοπικό τύπο.

Η παράλληλη ενασχόλησή της τόσο με το δοκιμιακό όσο και με τον αφηγηματικό πεζό λόγο τής χάρισε το 2022 Βραβείο Διηγήματος (για το διήγημα «Ανθισμένες Πασχαλιές») σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό, κάτι που αποτέλεσε ισχυρό θετικό κίνητρο, για να συνεχίσει να κάνει κάτι που αποτελεί έκφραση και λύτρωση ψυχής, να συνεχίσει να ασχολείται με τη δημιουργική γραφή.

Ως φιλόλογος έχει συμμετάσχει με πολλές εισηγήσεις στο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα. Συμμετέχει επίσης σε εισηγήσεις και παρουσιάσεις, με θέμα την ποίηση και τη δημιουργική γραφή σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γιάννης Σίννης

Ο Γιάννης Σίννης είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου (τμήμα Δημόσιας Διοίκησης), κιθαρίστας, συνθέτης και στιχουργός σε ελληνικές -ανεξάρτητες- ροκ μπάντες και δισκοθέτης σε μπαρ της Αθήνας.

Παράλληλα, έχει αποφοιτήσει από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ (τμήμα ραδ/κών παραγωγών) ενώ είναι κάτοχος πιστοποίησης Global Cert - Ιστορία ελληνικής και ξένης μουσικής (Παν/μιο Πειραιά).

Έχει υπάρξει διοργανωτής συναυλιών και ραδιοφωνικός παραγωγός. Από το 2016 επιμελείται το σεμινάριο στιχουργικής στη σχολή δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.

Ήταν παραγωγός της ετήσιας εκδήλωσης “The Live tribute to Gary Moore” στο Κύτταρο, με καλεσμένους τους Chris Tsangarides (Υποψήφιος για βραβείο Grammy) και Vic Martin (Eurythmics, Gary Moore band). Εργάζεται στο τμήμα marketing του ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ.

Στίχους του έχουν ερμηνεύσει: Βασίλης Σκουλάς, Βασίλης Καρράς, Θέμης Αδαμαντίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιάννης Πλούταρχος, Κωστας Καραφώτης, Καίτη Γαρμπή, Θωμαή Απέργη, Μέλισσες, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Λάμπρος Καρελάς κ.ά.

Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές:
° Απ' την ψυχή στο χαρτί (Όστρια, 2018)
° Αφιέρωση (Oσελότος, 2019)
° Λειμώνες (Oσελότος, 2021)

Είναι πατέρας δύο καταπληκτικών παιδιών.

Γιώργης Ν. Παπανικόλας

Ο Γιώργης Ν. Παπανικόλας γεννήθηκε το 1953 στο χωριό Δρυμάδες Χειμάρας. Είναι το τρίτο παιδί του Νικήτα και της Χαρετίνας Ντούνη.

Σπούδασε ηλεκτρολογία και εργάστηκε περισσότερο από 40 χρόνια ως ηλεκτρολόγος δημόσιων έργων.

Αγάπησε την ποίηση και την ιστορία από μικρή ηλικία. Με το βιβλίο αυτό κάνει για πρώτη φορά εμφάνιση στην ποίηση. Αναφέρει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για τη ζωή αλλά και περιγράφει εικόνες από την αγαπημένη του γενέθλια γη.

Γιώργος Ξανθάκης

Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι στη νεοκλασική Ερμούπολη της Σύρου, ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών οφείλω το «ζῆν», στον κινηματογράφο το «εὖ ζῆν».
Είμαι πτυχιούχος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχω σπουδάσει «Ιστορία κινηματογράφου, πρακτικές & Βασικές αρχές κινηματογράφου» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.).
Το 2002 συμμετείχα στη διοργάνωση του προγράμματος «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ» του Υπουργείου Παιδείας, στα σχολεία των Κυκλάδων, ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Το καλοκαίρι του 2007 διοργάνωσα το «Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά» στην Ερμούπολη της Σύρου, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Ερμούπολης.
Υπήρξα πρωτεργάτης στη δημιουργία της κινηματογραφικής λέσχης «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ» στην Ερμούπολη Σύρου, συγγράφοντας & παρουσιάζοντας τις εισηγήσεις των προβολών.
Στο διάστημα 2017-2020 υπήρξα κινηματογραφικός συντάκτης στην Κυκλαδίτικη εφημερίδα «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ», με την εβδομαδιαία στήλη “Σινεπιλογές”. Επιπλέον γράφω αναλύσεις ταινιών με αναφορά στη φιλμογραφία σκηνοθετών στο ηλεκτρονικό περιοδικό Τέχνης “Fermouart”. Κείμενά μου έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του «Κέντρου Μελετών & Ερευνών για το Σινεμά» και στο περιοδικό Τέχνης ‘’Fractal.gr’’ .
To 2017 δημιούργησα τη διαδικτυακή κινηματογραφική ομάδα, “CINEπιλογές’’ και είμαι ‘’External reviewer’’ στην κορυφαία πλατφόρμα για τον κινηματογράφο IMDb.

Κινητήρια δύναμη μου είναι η ρήση του Αντρέ Μπαζέν: “Ο κινηματογράφος είναι ένα ανοικτό παράθυρο στον κόσμο”.

Πρόσφατα έγινα τακτικό μέλος της Πα­νελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινη­ματογράφου.

Γιώργος Πήχας

Γεννήθηκε στα Γιάννενα και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένας ασήμαντος, ματαιόδοξος και φοβερά βαρετός άνθρωπος. Έχει οριστικά αποδεχτεί ότι δεν πρόκειται να κατοικήσει ποτέ στον τόπο των ονείρων του, αφού δεν έχει καταφέρει ακόμη ούτε να τον προσδιορίσει. Έχει, επίσης, αποδεχτεί ότι δεν πρόκειται να ζήσει τη ζωή που θα ήθελε να ζήσει, αφού ακόμη δεν έχει καταλήξει σ’ αυτό που θέλει.

Πριν από το παρόν μυθιστόρημα:
• «Per diletto-για πλάκα» (Φυλάτος, 2017)
• «Οφθαλμόν αντί οδόντος» (Φυλάτος, 2020)

Δημήτρης Καλαβέσιος

Ο Δηµήτρης Καλαβέσιος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου µεγάλωσε και έκτοτε ζει. Σπουδάζει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κάπου στην εφηβεία του άρχισε να εξερευνεί τη ζωή και να καταγράφει όνειρα, πόθους και ψυχανεµίσµατα.

Συνεχίζει ακόµα στον ίδιο δρόµο της καταγραφής και προσπαθεί να βάλει και ο ίδιος ένα λιθαράκι συνείδησης στο ψηφιδωτό της κοινωνίας του µέλλοντος.

Έχει εκδώσει ακόμα το "Εκ µύστου τῷ µύστῃ (Θυµητάρι)" το 2017, το "Έμμετρα αθύρματα" το 2019 και το "Απόθεμα λευτεριάς" το 2020.

Διονυσία Τριπολίτου

Γεννήθηκε το 1958 και μεγάλωσε στο Ελισάβετβιλ του βελγικού Κονγκό. Εργάσθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία από το 1977 έως το 2002.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο Lyon 2 Frères Lumières Université de Sciences Humaines Sociologie et Psychologie Sociale και είναι κάτοχος Maîtrise de Sociologie. Εξειδικεύτηκε στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης.

Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων, πιστοποιημένη από την IATA (International Air Transport Association), από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας και από τον ΕΟΠΠΕΠ. Είναι Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος οικογενειακού προγραμματισμού και Σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού.

Διοργανώνει και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια σε ιδιώτες και οργανισμούς από το 1990.

Έχει πολυετή εμπειρία συμβουλευτικής σε θέματα διαχείρισης-αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού.

Εργάσθηκε στην Κεντρική Εκπαίδευση της Ο.Α., σε ΚΕΚ, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ως εκπαιδεύτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων ενδοεπιχειρησιακής επικοινωνίας, επικοινωνίας με τον πελάτη, εκπαίδευση εκπαιδευτών, ανάπτυξη ικανοτήτων πωλητών, προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία, καθώς και, ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στον χώρο εργασίας.

Στις Σχολές Γονέων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δίδαξε «Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή», «Διαφυλικές σχέσεις», «Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας», «Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια», «Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα».

Το 2013 ίδρυσε το Εργαστήρι Κοινωνιολογίας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με θέμα: «Μαθαίνω πώς ν’ αγαπάω να μαθαίνω».

Από το 2016 είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το ΕΑΠ. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε θέματα κοινοτικής και ψυχικής υγείας και ομαδικής συμβουλευτικής.

Είναι μέλος του International Transactional Analysis Association και του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων ως υπεύθυνη των παραρτημάτων ΣΕΚ από το 2016 έως σήμερα.

Έχει συγγράψει βιβλία, επιστημονικές και εκπαιδευτικές εργασίες σε κοινωνικά, ανθρωπιστικά και επαγγελματικά θέματα.

Ελένη Λ. Κολλυροπούλου

Η Ελένη Κολλυροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου και διαμένει. Είναι πτυχιούχος του Φιλοσοφικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών, όπου σπούδασε ως υπότροφος του ΙΚΥ. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σύγχρονες τάσεις στην Ανάλυση και τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Eταιρείας Eλληνικής Φιλοσοφίας (ΔEEΦ), της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας (ΕΦΕ), της Ένωσης καθηγητών για την προαγωγή της Φιλοσοφίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΚΔΕΦ) και μέλος πολλών άλλων επιστημονικών σωματείων.
Έχει παρακολουθήσει επιστημονικά συνέδρια (φιλοσοφίας, γλωσσολογίας, παιδαγωγικών) και έχει λάβει μέρος στη διοργάνωση πολλών από αυτά.
Έχει άριστη γνώση των Νέων Τεχνολογιών και της διδακτικής τους αξιοποίησης, έχοντας λάβει σχετική επιμόρφωση και πιστοποίηση. Επίσης έχει πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε θέματα «Οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης» και «Συναισθηματικής νοημοσύνης και διοίκησης. 

Συμμετείχε σε επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με: διοίκηση και οργάνωση της σχολικής μονάδας, εκπαίδευση ενηλίκων, προγράμματα σπουδών, διδακτική, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δημιουργική γραφή, θεατρική παιδεία, υποκριτική, παραδοσιακή μουσική και χορός, ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, μαθησιακές δυσκολίες, διαχείριση ζητημάτων διαπροσωπικής συμπεριφοράς στη σχολική τάξη, αποκλίνουσες συμπεριφορές μαθητών – παιδαγωγική αντιμετώπιση, σχολική βία, παιδική παχυσαρκία, υγιεινή διατροφή, πρώτες βοήθειες, διαχείριση κρίσεων, περιβαλλοντικά κ.λπ.
Υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός Φιλόλογος από το 1990 και έχει αναλάβει καθήκοντα Δ/ντριας επί δύο έτη (1996 – 1998). Ως εκπαιδευτικός έχει ασχοληθεί με πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικής, αγωγής υγείας κ.λπ. με πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις.
Ήταν επιμορφώτρια των εκπαιδευτικών της Δ/νσης β΄/θμιας εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας στα επιμορφωτικά προγράμματα των εκπαιδευτικών υποχρεωτικής εκπ/σης σε νέα διδακτικά πακέτα (διδασκαλία Αρχαίων και Νέων Ελληνικών) (2006).
Έχει ασχοληθεί με κριτική και παρουσίαση βιβλίων και επιστημονικών συνεδρίων με αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετείχε στο συλλογικό έργο Κ. Βουδούρη (εκδ.), «Έρωτας, Παιδεία και Φιλοσοφία» με το άρθρο «Ψυχή, Αλήθεια και Επικοινωνία».
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελένη Λ. Κολλυροπούλου

Ελευθερία Χ. Γανωτίδου

Η Ελευθερία Χ. Γανωτίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Ο.Ε.Ε., με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και μετεκπαίδευση στη βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας και ομαδικής συνεργασίας. Μιλά αγγλικά και ιταλικά, έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια εκπαίδευσης
προσωπικού.

Αγαπά τη φωτογραφία, έχει λάβει μέρος στη συλλογική έκθεση «Μεταμόρφωση» (2023) και είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Φωτομέτρηση - Φωτογραφική Λέσχη Σαλαμίνας».
Επίσης, λατρεύει τα ταξίδια,
τη μουσική και, φυσικά,
το διάβασμα.

Γράφει γιατί «ίσως έτσι λυτρωθεί η δέσμια φωνή» της.

Ποιήματά της περιλαμβάνονται σε ομαδικές συλλογές και έχουν φιλοξενηθεί
σε λογοτεχνικούς ιστότοπους.

Εργογραφία:
˚ Ηθμοί (Φίλντισι, 2019)
˚ Τριχωνίδος 2- 22 (Πιτσιλός, 2020)
˚ Στου έρωτα το κόκκινο (Όστρια, 2021)

Ευαγγελία Ρέγκλη

Γεννήθηκε στο μικρό χωριό Λευκάδα του Νομού Φθιώτιδος, τον Απρίλιο του 1963. Εκεί η συγγραφέας έζησε μέχρι τα δεκαοχτώ της χρόνια. Από τότε και ως σήμερα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, στα Πατήσια ως θεραπεύτρια-φαρμακοποιός.
Το 2019 έλαβε το βραβείο «Αριστοφάνης» για τη συμμετοχή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό Κ. Π. Καβάφης.
Άλλο έργο της:
° Δύο ερωτευμένα φωτόνια στην Αμφιλύκη (Ηδυέπεια, 2019)

Κατερίνα Μπίνα

Η Κατερίνα Μπίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, στο τμήμα Φιλολογίας. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος από το 2019.

Το 2013 κατέλαβε την πέμπτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας για παιδιά κι εφήβους των Εκδόσεων Πατάκη με το μυθιστόρημα «Ουράνιο Τόξο». Το 2015, ομοίως, κατέλαβε την πέμπτη θέση στο μαθητικό διαγωνισμό Μυθιστορήματος των Εκδόσεων Πατάκη με το μυθιστόρημα «Και τότε έκανα ένα όνειρο».

Κωνσταντίνος Ζαΐρης

Ο Κωνσταντίνος Ζαΐρης γεννήθηκε στο Πειραιά. Είναι φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με αντικείμενο τις σύγχρονες τεχνικές του μάνατζμεντ, τις δεξιότητες ηγεσίας, τις τεχνικές διαπραγμάτευσης και λήψης αποφάσεων. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή άρθρων που σχετίζονται με το ευρύτερο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Κωνσταντίνος Ζαΐρης
Image
Εκδοτικός οίκος που εκπέμπει την αγάπη και το μεράκι του στην έκδοση βιβλίων, προσφέροντας το καλύτερο στους αναγνώστες και στους συγγραφείς του

Εκδόσεις ἡδυέπεια

Διεύθυνση: Ευδόξου 61 Αθήνα 117 43

Τηλέφωνο: 210-2932556

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.